Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J94a24n 46R55á91ž

29. 1. 2016 15:20

Každá profese potřebuje jistou regulaci, která má zaručit kvalitativní standard. Mají to dělat profesní sdružení, nikoliv stát. Vím, jaký byl odpor vůči zřizování na státu autonomních profesních sdružení, např. profesních cechů a asociací, které by měly právo vydávat kvalifikační ověření způsobilosti k výkonu danné činnosti a tak vznikl stav, že brzdy Vašeho automobilu může opravovat mechanik, který brzdy nikdy neviděl ( o kvalitě dnešních vyučenců mohou majitelé servisů vyprávět), zateplovat dům může učitel z Ukrajiny a o stavebně technickém stavu nabízené nemovitosti informovat knihovník.

Stejně tak, jako k výkonu profese advokáta nestačí absolutorium právnické fakulty, ale žadatel musí prokázat praxi koncipienta u advokáta a musí nádledně složit advokátní zkoušku u profesní komory, považoval bych za samozřejmé, že i realitní makléř bude mít ověřenou způsobilost a to nejenom dokončenou odbornou školou, ale i zkouškou před odbornou komisí profesního sdružení.

0 0
možnosti
RE

Upřímně řečeno, taky jsem si pod slovem ,,makléř" představoval někoho nadprůměrně vzdělaného. Ale když to dělá i kamarád, vyučenej knihovník....je to asi věc nabídky a poptávky. Ale přijde mi to parazitující, když chci něco spokojeně prodat přes bazoš a vrhne se na mě stovky ,,bazarníků a makléřů."

0 0
možnosti
Foto

Tak ten problém existuje u všech služeb, kde spotřebitel není schopen kontrolovat bezprostředně kvalitu služby a kde tedy vzniká díky informační asymetrii možnost vzniku velkých škod. Podobně jako u lékařů, právníků atd.

Z této objektivní situace byste měl vycházet při hodnocení chování Asociace realitních kanceláří. A navrhnout, co tedy s tím. A zda třeba nestačí občanský zákoník a zákon na ochranu spotřebitele atd. A proč?

0 0
možnosti
  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1809x
Ekonom, podnikatel, místopředseda ODS Praha. Narozen v roce 1972 Praze, kde také s rodinou bydlí. Během svojí profesní kariéry působil v několika společnostech na manažerských pozicích. Nyní soukromě podniká. Členem ODS je od roku 1996, místopředsedou ODS Praha od listopadu 2013. Věnuje se oblasti ekonomie a podnikání.

Seznam rubrik